Muzeul Țărăncii Române

Miercuri, 14 Septembrie 2016

Muzeul este situat în Dragomirești și funcţionează într-o fostă gospodărie ţărănească şi s-a înfiinţat din dorinţa de a aduce un omagiu femeii pentru rolul important pe care l-a avut şi îl are în dezvoltarea vieţii umane. Aici sunt expuse elemente decorative şi de îmbrăcăminte, obiecte specifice obţinerii ţesăturii din cânepă, in şi lână precum şi alte obiecte casnice şi unelte tradiţionale.

Adresa: Nr. 4, Dragomirești
Telefon: +40 262 337 417

Program de vizitare:

Luni - Duminica: orele 9.00 - 19.00
Preţ intrare: 2 RON

14 Septembrie 2016

Biserica “Sf. Nicolae” a familiei Nistorestilor

Biserica a fost ridicată în 1680. Dupa primul razboi mondial s-a mărit pridvorul cu 6 m și i s-a construit un turn clopotniță, fiind astfel singura biserica de lemn din Maramureș cu două astfel de turnuri. Pictura parieta și cea de pe Iconostas sunt în mare parte distruse.

Vezi mai mult
14 Septembrie 2016

Biserica “Sf. Nicolae” a familiei Baleni

Biserica a fost construită în 1717 și are acoperiș cu poală dublă. Pridvorul are dimensiuni foarte mari în comparație cu alte biserici: este supraetajat și mult extins. Pictura este distrusă în cea mai mare parte. La îmbinarea pereților naosului cu bolta sunt pictate flori de mac. Aici se pastrează o icoană pe lemn înfățisând-o ...

Vezi mai mult